2018. március 5., hétfő 12:25

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) -

    Békés és Hajdú-Bihar megye volt a Lungo Drom kampányának következő állomása március 3-án, szombaton. A stratégiailag kiemelt fontosságú eseményen a szervezet választókörzeti és választókerületi felelősei mellett a térség kisebbségi önkormányzati vezetői is részt vettek.

Farkas Flórián, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy tapasztalatai alapján a cigány lakosság érzi az április 8-i választás jelentőségét. Igaz ez Békés és Hajdú-Bihar megye lakóira is. A helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen egy esetleges baloldali kormány esetén. A roma és a többségi magyar társadalom számára itt is inkább a békés együttélés fontos, valamint az, hogy hazánknak olyan kormánya legyen, amely tovább folytatja és fejleszti a cigányság jelenét és jövőjét szervesen meghatározó felzárkózási programokat.

A jelenlévő vezetők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jelenlegi kormány folytathassa munkáját április 8-át követően.
            
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.