2018. március 5., hétfő 15:16

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ahogy már korábban több alkalommal, így most is határozottan cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek személyes érdekek alapján próbálják meg a katasztrófavédelem rossz hírét kelteni, ezáltal az emberek szervezetbe vetett bizalmát megingatni.

    A magyar gyártású tűzoltógépjárműveket a hazai tűzoltók tapasztalatait alapul véve, több éven keresztül fejlesztették, hogy minden valós szakmai igénynek megfeleljen. A katasztrófavédelem 2018 végéig 108 új, hazai gyártású gépjárműfecskendőt vásárol, ami hozzájárul a fenntartási és képzési költségek jelentős csökkenéséhez. Az egyes gépjárművek ára – ami jelentősen függ a rajta lévő szakfelszerelésektől – átlagosnak számít az Európai piacon.

Az életpályamodell bevezetése óta folyamatosan és kiszámítható ütemben emelkedett a hivatásos állományú tűzoltók bére, a katasztrófavédelem állományának fluktuációja pedig alig éri el a két százalékot.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszerveztek korábban soha nem látott mértékű – több száz milliós -, rendszeres támogatást kaptak az elmúlt években. Csak a tavalyi évben összesen 600 millió forinttal tudtuk támogatni az önkéntes mozgalomban résztvevő szervezeteket, amely idén tovább folytatódik.

A mentő-tűzvédelem, a műveletirányítás és a segélyhívások fogadásában végrehajtott fejlesztések hatékonyabbá tették a szervezet működését, gyorsabban érkezhet az első segítség a bajba jutott emberekhez.
    
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.