2018. március 6., kedd 09:59

A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Immár hatodik alkalommal rendezte meg a HTTP Alapítvány az informatikai oktatással foglalkozó konferenciáját az IT képzésben dolgozó oktatók és vezetők, valamint kormányzati szervek, szakmai szervezetek és cégek képviselői számára.

    Az informatika ágazatban évről-évre egyre nagyobb az igény képzett szakemberek iránt. Az oktatási intézmények és a cégek részéről is fokozódó elvárás van a minél szorosabb együttműködésre, azonban ez a szükségszerű közeledés sok területen komoly nehézségekbe ütközik. A szakgimnáziumi tanárok és az egyetemi oktatók egy jelentős része nincs kellően tisztában az iparban zajló folyamatokkal, a munkahelyek elvárásaival és a gyakorlatban használt legkorszerűbb technológiákkal. A cégek szakemberei pedig nem minden esetben látják át azokat a kereteket, amelyekben az oktatási intézményeknek kell boldogulnia. Hogyan tud szót érteni a két terület egymással? Erre és az informatikai szakképzés, felsőoktatás és felnőttképzés más aktuális kérdéseire kereste a válaszokat a március 3-án megtartott tanácskozás 300 résztvevője.
A konferencia nyitógondolatait Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója fogalmazta meg.  A digitalizáció szemléletformáló erejéről beszélve kiemelte, az épülő digitális világ hatással van mindenkire,  feladatokat, kihívásokat teremt az oktatásban is.
     Kiadó: A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.