2018. március 6., kedd 11:08

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Pataki Márton (Együtt) - 2018 tétje: megteremtjük a fenntartható fejlődés feltételeit vagy folytatódik a jövő felélése és Magyarország lemaradása a régiótól

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint Orbán Viktor állításával szemben nem hogy nemzetközi ellenszél nincs, úgy maradunk el a régió országaitól, hogy közben globális és európai konjunktúra segíti a magyar gazdaságot. Be kell bizonyítani, hogy Magyarországon érdemes dolgozni, beruházni, vállalkozni, hogy nem csak a kapcsolatok számítanak; a korszakváltás érdekében figyelő szemként szükség van az Együttre a parlamentben és a koalíciós kormányban is.

Orbán Viktor az évértékelőjén azt mondta, hogy a nemzetközi ellenszél ellenére kihozták ebből a nyolc évből, amit lehetett. A valóság ezzel szemben az, hogy nem ellenszél nincs, hanem globális és európai konjunktúra segíti a magyar gazdaságot, a kormány által büszkén hirdetett növekedés pedig valójában lemaradást jelent a régió országaihoz képest. Lengyelország és Szlovákia messze elhúzott, és lassan csak integethetünk a mellettünk elhaladó Romániának. Nem a széllel, hanem a kapitánnyal van a probléma. A viszonylagos eredményeket is csak a jövő felélésével sikerült elérni. A meghirdetett államadósság elleni küzdelem ellenére az elmúlt 8 évben a kormány nem, hogy nem csökkentette, de növelte az államadósságot. A nominális növekedés mellett az adósságrátában látható enyhe csökkenés is csak egy hazugságon, egy könyvelési trükkön alapszik.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.