2018. március 6., kedd 11:27

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Down Világnapi rendezvények - 2018

    Március nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.
Az Európai Down-szindróma Egyesület márciusban minden nap bemutat egy Down-szindrómás embert, aki elmondja, hogy a társadalom aktív tagjaként hogyan járul hozzá közössége jólétéhez.

https://worlddownsyndromeday.org/call-to-action

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását. A programokról bővebb információ a weboldalunkon is elérhető:

http://www.downalapitvany.hu/node/1385

A Down-szindróma Világnapja alkalmából három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel. Mindenkit szeretettel várunk!

     Kiadó: Down Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.