2018. március 6., kedd 11:27

A Down Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Down Világnapi rendezvények - 2018

Március nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is. Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre.
Az Európai Down-szindróma Egyesület márciusban minden nap bemutat egy Down-szindrómás embert, aki elmondja, hogy a társadalom aktív tagjaként hogyan járul hozzá közössége jólétéhez.

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását. A programokról bővebb információ a weboldalunkon is elérhető:

A Down-szindróma Világnapja alkalmából három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel. Mindenkit szeretettel várunk!

Kiadó: Down Alapítvány