2018. március 6., kedd 12:02

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2018. márciusában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.3.4-16-2017-00001) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése a roma kultúra megismertetése által a romák elfogadottságának növelése, az előítéletek csökkentése a Győri, a Téti és a Pápai járás egyes településein megvalósuló kulturális programok megvalósítása által. A programra elnyert támogatás 50 millió Ft.

    A projekt célcsoportja a megvalósítás helyszínén élő lakosság, nemzetiségiek, romák és nem romák, felnőttek és gyermekek egyaránt. Továbbá célcsoportja azok a szakemberek, akik romákkal, romákért dolgoznak, valamint azok a hátrányos helyzetű emberek, akiknek korlátozottak a hozzáférési lehetőségei a kulturális javakhoz, eseményekhez.
2018. március 1-től 2021. február 28-ig tartó projekt keretében megvalósuló tevékenységekkel a roma kultúra és hagyomány bemutatása a cél. A 36 hónap során heti rendszerességgel Hagyományőrző klubok, 24 alkalommal kiállítás, továbbá 36 alkalommal tematikus klubfoglalkozás valósul meg. Évente egyszer történeti konferenciával egybekötött Roma Holokauszt Emléknap kerül megrendezésre.
A megvalósítás eredményeképpen hosszútávon az várható, hogy egymás megismerése által csökkennek az előítéletek, valamint a romákkal foglalkozó szakembereknek szóló tudásmegosztás segítségével a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, az esélyegyenlőség megteremtése is elősegíthető.
A projektről bővebb információ a www.czinkapanna.hu honlapon elérhető.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.