2018. március 6., kedd 13:16

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Liberálisok: állítsák le a 650 milliárdos titkos beszerzést!

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy állítson le minden olyan kifizetést és költést, amely nem a mindennapos működéshez szükséges! Különösen tartózkodjanak attól, hogy titkos közbeszerzési beruházásokon keresztül csapolják meg a költségvetést!

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága fideszes többséggel döntött arról hétfőn, hogy a kormány 650 milliárdot költhet el ismeretlen célra, titokban, közbeszerzés nélkül. A 2010-es választások előtt egy évvel Orbán Viktorék arra szólították fel az akkori kormányt, hogy tartózkodjon minden ilyen döntéstől. A Fidesz azonban úgy látszik, magára nem tartja érvényesnek ezt a követelést, pedig alig egy hónap van már csak hátra a valasztásokig. A Liberálisok tartanak tőle, hogy a 650 milliárdos költés nem más, mint a Fidesz utolsó, kétségbeesett pánikreakciója a hódmezővásárhelyi bukás után. A kormánypárt utolsó erejével próbál félretenni magának a kormányváltás utáni évekre.

Április 8-án tehetünk azért, hogy a Fidesznek többé ne legyen lehetősége közbeszerzés, versenyeztetés és magyarázat nélkül milliárdokat elszórni. A Liberálisok a Változás Szövetségének tagjaként azért dolgoznak, hogy az Orbán-kormány leváltása után, a Fidesz összes költésének kivizsgálásával felszámolhassuk a korrupciót Magyarországon.

Kiadó: Magyar Liberális Párt