2018. március 6., kedd 13:46

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Az atlatszo.hu portálon 2018. február 22-én Végtelen történet: újabb tanácsadói testülettel mondatná ki a főpolgármester, mi legyen a Római sorsa címmel félrevezető, az elmúlt hónapok szakmai munkáját aláaknázni kísérlő írás jelent meg. A cikk írója a Fővárosi Önkormányzatot előzetesen nem kereste meg, a magát tárgyilagosnak feltüntetni kívánó írását meg nem nevezett informátoraira hivatkozva jelentette meg. Az újságíró ezzel nem csupán szakmája íratlan normáit szegte meg tőle nem szokatlan, ám a tájékoztatás szó értelmét még komolyan vevő számára megszokhatatlan módon, hanem szándékosan rossz színben kívánta feltüntetni a többlépcsős szakmai konzultációban résztvevő szaktekintélyek tevékenységét.
Mivel a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének ügye a budapesti projektek esetében általában nem tapasztalható mértékű, indulatos vitákat keltett, és a védmű legjelentősebb, mintegy 3,5 km hosszú, a Dunával párhuzamos szakaszának nyomvonal-meghatározása holtpontra került, Tarlós István főpolgármester 2017. november végén egy többlépcsős szakmai konzílium megrendezését tartotta tanácsosnak. A grémium munkájában való részvételre felkérést kaptak a vízügyi és néhány járulékos szakma jeles képviselői, név szerint a következő szakmai kiválóságok:

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.