2018. március 6., kedd 13:46

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    A cikk címében és szövegében szereplő állítást, miszerint újabb tanácsadói testülettel mondatná ki a főpolgármester, hogy mi legyen a Római sorsa, a leghatározottabban visszautasítjuk. Tarlós István főpolgármestert semmilyen kényszerítő körülmény nem kötelezte arra, hogy a szakmai grémiumot életre hívja, mint ahogy nem szólt kényszerítő körülmény korábban a Lányi András-féle tanulmány elkészítését célzó felkérés mellett sem. A cél az – és ezzel a munkában részt vállaló valamennyi érintett tisztában van –, hogy a konzultáció eredményeképpen megfogalmazott szakmai javaslattal, őszinte, elfogulatlan szempontok alapján megkönnyítsék a Fővárosi Közgyűlés végleges döntését a védmű nyomvonaláról. A döntés joga és egyúttal kötelessége ugyanis e választott testület (a félreértések elkerülése végett: a Fővárosi Közgyűlés) elidegeníthetetlen kompetenciája.
A főpolgármester tehát épp azt várja az általa összehívott grémiumtól, ami egy szakmai tanácsadó testület feladata lehet: szakmai javaslatot, a döntést pedig az arra hivatott szerv, tehát a Fővárosi Közgyűlés fogja meghozni.

                                  
                                                                                 dr. Szeneczey Balázs
                                 főpolgármester-helyettes

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.