2018. március 6., kedd 14:34

Az Országos Atomenergia Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Az OAH válasza Perger András nyílt levelére

    Tisztelt Perger András Úr!

Köszönöm nyílt levelét, amelyre az alábbiakban szívesen válaszolok, mert alkalmat ad a helyzet és az eset tényszerű és lényegi megvilágítására.

Az Ön által elsőként hivatkozott blogjuk címében feltett kérdésre, miszerint "Bedolgozhat-e az OAH munkatársa Paks II-nek?" a válasz természetesen nem. Munkatársaim az Ön által idézett esetben sem az MVM Paks II Zrt. megbízásából dolgoztak, hanem a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja által létrehozott Nukleáris Biztonság és Energetikai Szakértői Konzultációs Testület munkájában vettek részt. Ilyen értelemben az Ön által vélelmezett összeférhetetlenség, vagy érdekütközés formailag sem állt fenn. Ennél sokkal lényegesebb, hogy tartalmi szempontból sem volt semmiféle összeférhetetlenség, mert a Testület által végzett munka célja az új atomerőművi blokkokkal szemben támasztandó megnövelt biztonsági követelmények meghatározása volt a fukushimai baleset tapasztalatainak figyelembe vételével, egy olyan időszakban (2013), amikor a vonatkozó hazai jogszabályok ezeket még nem tükrözték, míg a nemzetközi környezet (a stressztesztek után) ezt már elvárta.


     Kiadó: Országos Atomenergia Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.