2018. március 6., kedd 14:35

Az Országos Atomenergia Hivatal közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Az OAH válasza Perger András nyílt levelére

    – Az OAH egyetlen munkatársa sem volt és ma sem résztvevője, vagy érintettje egyetlen olyan munkavállalásnak sem, amely összeférhetetlen lenne közszolgálati tisztviselői esküjével. Ennek garanciájához nincsen szükség további intézkedésekre, a hatályos jogszabályok elegendő garanciát adnak.

Utolsó, a kérdésekhez illesztett felszólítására, miszerint "hozzak intézkedéseket annak érdekében, hogy az OAH függetlensége a jövőben ne kérdőjeleződhessen meg", az alábbiak adnak választ.

Az Országos Atomenergia Hivatal mindenkor szigorúan ragaszkodott a törvényben is garantált függetlenségéhez. Ennek csorbulására soha nem volt példa, az OAH vezetői mindenkor szigorúan ügyeltek ennek az egyedi értéknek a megőrzésére. Minden felmérésünk és napi tapasztalatunk arra mutat, hogy ezt a függetlenséget a hazai lakosság (amelynek biztonságát eszközeinkkel garantálni hivatottak vagyunk) elismeri és méltányolja. Elismerve a Greenpeace Magyarország fontos szerepét a környezettudatos magatartás hazai erősítésében, nem tartanám szerencsésnek, ha ezúttal alaptalan vádakkal járulna hozzá ennek a lakossági bizalomnak a gyengítéséhez.

Üdvözlettel:
Fichtinger Gyula
főigazgató

     Kiadó: Országos Atomenergia Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.