2018. március 6., kedd 14:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A KLIK nem mond igazat Lázár János szerint sem -

    A Klebelsberg Központ (KLIK) állítása szerint a tankerületi központok számára jelenleg is rendelkezésre állnak mindazon informatikai rendszerek, amelyekkel az intézmények támogatása megvalósítható. Az LMP egyeztetést javasol a KLIK és Lázár János miniszter között, hiszen valamelyikük nem mond igazat. Az LMP ismét hangsúlyozza: a feljelentést megint megteszi.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tavaly májusban személyesen győződött meg arról, hogy a KLIK által 900 millió forintért vásárolt számítógépes nyilvántartási rendszer működésképtelen vagy éppen teljesen kihasználatlan. Most kiderült, hogy a 30-ból 14 szoftver valójában soha nem is létezett.

Az LMP álláspontja szerint meglehetősen cinikus az a nyilatkozat, amelyet a KLIK a mai napon adott ki, hiszen minden jel arra utal: Solti Péter, a KLIK vezetője áll hadilábon a tényekkel. Maga Lázár János miniszter ismerte el, hogy a KLIK által EU-s pénzből vásárolt informatikai rendszerek többsége valóban nem készült el vagy használhatatlan. A döbbenetes beismerő vallomást folytatva a miniszter azt is elmondta, hogy a KLIK-nek összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie.

Az LMP társelnöke javasolja Solti Péternek és a KLIK-nek, hogy a lopásaikról és cinikus közleményeikről egyeztessenek a Miniszterelnökséggel, mert jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az egyik kéz nem tudja, mit lop a másik.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.