2018. március 6., kedd 15:06

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ nem hatóság, nem rendelkezik szankcionálási jogkörrel, így nem szab ki bírságot sem. A megállapított tiltott támogatás jogkövetkezményeit nem az ÁSZ, hanem a vonatkozó törvényi előírások határozzák meg, annak érvényesítése pedig a törvényben meghatározott hatóságok kizárólagos jogköre.

Szél Bernadett hétfői kijelentése azért is érthetetlen, mert az LMP társelnöke a 2018. január 11-én nyilvánosságra hozott – a 2015-2016. évekre vonatkozó – számvevőszéki jelentés következményeként – jogkövető módon eljárva – határidőben megküldte a párt intézkedési tervét az ÁSZ részére, amelyben intézkedési feladatot határozott meg annak érdekében, hogy a párt a jövőben ne fogadjon el tiltott támogatást.

Az ÁSZ nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy független a politikától, nem vesz részt a politikai kampányküzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az Állami Számvevőszékkel szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.