2018. március 6., kedd 15:58

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) -

    A BMSZKI tehát évtizedes gyakorlattal rendelkezik rászorulók számára megvalósított lakhatási programok megvalósításában. Ennek a gyakorlatnak és a felmerülő szükségletnek megfelelően, a Belügyminisztérium nyílt – bárki számára hozzáférhető – pályázati felhívására nyújtott be támogatási kérelmet és nyert támogatást menekült és oltalmazott emberek lakhatásának segítésére. A programban megpályázható tevékenységeket a pályázati felhívás, a szakpolitikai stratégiának megfelelően konkrétan meghatározta.
A menekült és oltalmazott emberek esetében éppúgy, mint a magyar hajléktalan emberek esetében az 1993/III. évi Szociális törvény szerint intézményünknek ellátási kötelezettsége van.
Mik voltak ezek a felmerülő szükségletek? A Kormány ezt maga határozta meg az 1698/2013. (X. 4.) Korm. határozatával elfogadott Migrációs Stratégiájában, és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014–2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiában.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.