2018. március 6., kedd 16:23

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A Fidesz Erzsébet-utalvánnyal akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát -

    A kormánynak a választások előtt hirtelen fontosak lettek a nyugdíjasok: eddig az LMP összes javaslatát leszavazták, ami a nyugdíjasok helyzetének nem egyszeri, hanem tartós rendezésére irányult volna. Az LMP újra benyújtja a minimálnyugdíj 50 ezer forintra emeléséről szóló törvényjavaslatot.

Jól ismert színjátéknak lehettünk ma tanúi: a kormány sebtében összehívta az Idősek Tanácsát, majd Novák Katalin, a Tanács alelnöke eljátszotta, hogy a testület újabb, húsvéti Erzsébet-utalványra tesz javaslatot a kormánynak.  

Az LMP szerint nem kell a színjáték: teljesen nyilvánvaló, hogy ez a választások előtti osztogatás a kampány része. A Fidesz ezzel akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hogy aztán a választások után újabb négy évre feledkezzen meg róluk. A párt szerint nem egyszeri, ötletszerű osztogatásra, hanem a nyugdíjasok helyzetének megnyugtató rendezésére lenne szükség.

Az LMP újra benyújtja törvényjavaslatát, ami 50 ezer forintra emelné a tizedik éve változatlanul 28 500 forintos nyugdíjminimumot, a kisebb nyugdíjakat nagyobb mértékben emelné, bevezetné a nyugdíjas inflációt követő nyugdíjemelést. Ha tényleg olyan jó a gazdasági helyzet, mint ahogy a kormány állítja, nem mondhat nemet erre a javaslatra.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.