2018. március 6., kedd 18:32

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Orbán Viktor ismét bebizonyította: nem ért a gazdasághoz -

Mai beszédében az Fidesz miniszterelnök-jelöltje csak azokról a dolgokról nem beszélt, amik egy hosszabb távon sikeres gazdaságpolitika alapjai lehetnének: a minőségi oktatásról, az egészségügyről, a szükséges béremelésekről és az olcsó, zöld energiákról.

Orbán Viktor ma az Iparkamara konferenciáján a teljes foglalkoztatottságot vizionált, miközben a probléma már nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány. Amit drasztikus béremelés, a lakáshelyzet javítása és az oktatás fejlesztése nélkül nem lehet kezelni.

Az egyébként is beszédes, hogy az oktatásról, innovációról nem beszélt. Azaz az oktatás eddig is folyó leépítése marad a kormányprogram, ha ő marad. Ugyanígy nem került szóba az egészségügy, aminek drasztikus javítása nélkül nincs gazdasági siker sem.

Orbán Viktor a munkaadói járulékokat csökkentené folyamatosan. Ezzel szemben az LMP a dolgozók 95%-ának adóját és járulékait csökkentené, mert a legfontosabb szempont, hogy ők többet vigyenek haza. Az LMP adórendszerében egy minimálbéres 26 ezer forinttal, egy átlagbért kereső 36 ezer forinttal vinne többet haza úgy, hogy a munkaadónak nem kell több terhet fizetniük.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)