2018. március 7., szerda 09:18

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) -

Sztrájk helyzet a CabTec Kft-nél

A Mérnökök és Technikusok  Szakszervezete kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a munkavállalók 2018. évi bérfejlesztésének tárgyában. A kecskeméti gyárban a szakszervezet tavaly november óta többször kezdeményezte a bértárgyalást, átadva írásos javaslatát a munkáltatónak, azonban érdemi tárgyalásra nem került sor.

A cégvezető a bérkövetelést figyelmen kívül hagyva egyoldalúan átlag 5% béremelést hajtott végre, és az MTSZSZ-el közölte, további béremelésre nem kíván megállapodást kötni.
Az MTSZSZ elfogadhatatlannak tartja mind a béremelés mértékét, mind az eljárás módját, ezért a jogszabályt követve figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben nem jön létre min. 10,5%-os béremelés.

MTSZSZ Sajtó

Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete