2018. március 7., szerda 14:41

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség magasabb szintre lépett a szakmai érdekképviseleti tevékenységben.

    Az MNKSZ 2018. február 22-től tagja a kereskedelmi Ágazati Párbeszéd Bizottságnak.

A kereskedelmi ágazat és más ágazatok helyzetét, fejlődését, gazdasági és munkaügyi folyamatait érintő kérdésekkel az Ágazati Párbeszéd Bizottságok hivatottak foglalkozni. Az ÁPB-k működési kereteit a 2009. évi LXXIV. törvény az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló törvény határozza meg.

Az MNKSZ 2017. októberében kérelmet nyújtott be a kereskedelmi ÁPB-hoz annak érdekében, hogy a jövőben a hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások érdekei is érvényesülhessek az ágazati egyeztetések során.

Az ÁPB részvételt megállapító bizottsága a törvény szerinti reprezentativitási vizsgálatot követően elfogadta az MNKSZ tagfelvételi kérelmét.

Az MNKSZ célja, hogy aktív ÁPB tagként még többet tegyen a hazai kereskedem fejlődéséért.  

Az MNKSZ tagsága folyamatosan bővül, mert egyre több hazai kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás felismeri, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van érdekeik képviseletére – tájékoztatta az MTI-t Neubauer Katalin az MNKSZ főtitkára.

     Kiadó: Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.