2018. március 7., szerda 15:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A DK-Szolidaritás közleménye

    A Magyar Kétfarkú Kutya Párt iránt érzett minden tiszteletünk mellett kénytelenek vagyunk a párt Facebookon közzétett, a DK-t választási csalással gyanúsító kijelentésére reagálni.

A párt közlése szerint egyik "passzivistája", bizonyos "Zsuzsi" ajánlását hat párt, köztük a DK ajánlóívén találták meg, miközben Zsuzsi azt állítja, hogy kizárólag az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét támogatta aláírásával. E kijelentés alapján pártunkat, a DK-t választási csalás gyanújába keverték.

Rövid utánanézés után kiderült, hogy "Zsuzsi" 2018. február 14-én elektronikus levelet írt a DK helyi szervezetének, amelyben felajánlotta, hogy minden demokratikus pártnak, így a DK-nak is szívesen aláírja az ajánlóívét. Ez a levél a DK-nak rendelkezésére áll. Tekintettel arra, hogy a Kutyapárt Facebook-posztjában látható volt "Zsuzsi" személyi azonosítója is - ezt később törölték - és a fenti levélben "Zsuzsi" ezt az adatát megadta, így a levélből kiderül "Zsuzsi" teljes neve is. A DK helyi aktivistái rengeteg választót kerestek fel személyesen és ismert módon gyűjtöttek aláírásokat utcákon, tereken. Ez esetben is ez történt.

Senkit nem kívánunk vádolni tudatos zavarkeltéssel, manipulációval. A mi lelkiismeretünk tiszta, "Zsuzsi" maga jelentkezett a DK-nál az ajánlóív aláírására. Szeretnénk hinni, hogy végül bizonyosságot nyer, hogy ez sem több, mint a Kétfarkú Kutya Párttól megszokott viccek egyike, még akkor is, ha ez nem volt egy jó vicc.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.