2018. március 7., szerda 15:03

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Az LMP írásbeli kérdéssel fordul a magyar diplomácia vezetőjéhez a botrányos Lázár-videó miatt -

    Az LMP írásbeli kérdést nyújtott be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez, hogy kiderüljön: mi a magyar külügy álláspontja arról a botrányos videóról, amit Lázár János Bécsben készített.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsbe látogatott, és a közösségi média oldalára feltöltött videó alapján a világ legélhetőbb városának címét évek óta birtokló osztrák fővárost drámai körítésben egy, a bevándorlók miatt élhetetlen, identitását vesztett, koszos, higiéniátlan településnek próbálja bemutatni.

Mivel a magyar külügy egyértelmű álláspontja, hogy más országok belügyeibe a magyar kormány nem avatkozik be, más országok bevándorláspolitikáját - bár nem ért egyet vele - nem minősíti, minden országnak megadja a kellő tiszteletet, az LMP felszólítja Szijjártó Pétert, hogy válaszoljon többek között arra, hogy elfogadhatónak tartja-e, hogy minisztertársa más állam polgárait, kormányzatát nyilvános videóban sértegeti rasszista kijelentések formájában. A magyar diplomácia fejének válaszolnia kell arra az LMP kérdésre is, hogy a videóban elhangzott nyilatkozatok részét képezik-e a magyar külpolitikai stratégiának, továbbá azok hogyan hatnak a magyar-osztrák kapcsolatokra.

LMP sajtó
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.