2018. március 7., szerda 15:41

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Március 12-ig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Programra

    Még öt napig, március 12-ig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Kőrösi Csoma Sándor Programra és Petőfi Sándor Programra. Az immár hatodik éve futó Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) célja a világban szétszórtságban, diaszpórában élő magyarság támogatása és közösségi életének erősítése, míg a KCSP mintájára 2015-ben indított Petőfi Sándor Program (PSP) középpontjában a Kárpát-medencei szórványban élő magyarság felkarolása és segítése áll. Mindkét programra a magyar nemzet iránt elkötelezett, közösségszervező tevékenységekben jártas, 20. életévet betöltött, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését várják Magyarországról és a külhoni területekről egyaránt. A feltételek között szerepel továbbá a legalább középfokú iskolai végzettség, a közösségszervező, hagyományőrző vagy egyéb, közösségi tevékenységekben való aktív részvétel, a magas szintű angol nyelvtudás vagy a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.