2018. március 7., szerda 15:41

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Március 12-ig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Programra

    A nyertes ösztöndíjasok 9 hónapot töltenek az északi félteke országainak magyar közösségeinél, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát, Európa országait és Izraelt, míg a déli féltekére utazók – Latin-Amerika, Dél-Afrika, Ausztrália és Új-Zéland – 7 hónapig segíthetik a diaszpórában élő magyar közösségek mindennapi életét. Az ösztöndíjasok elsődleges feladata a közösségi élet szervezése, magyar nyelv, népzene- és néptáncoktatás, cserkészetben és a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó rendezvények szervezésében való aktív részvétel és bármely olyan tevékenység, amellyel a diaszpórában és szórványban élő közösségek magyar identitásának megőrzését és erősítését segítik. A pályázati felhívások és jelentkezési lapok elérhetők a Nemzeti Regiszter honlapon – www.nemzetiregiszter.hu –, valamint a www.korosiprogram.hu és www.petofiprogram.hu honlapokon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.