2018. március 7., szerda 16:35

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - Pataki Márton (Együtt): Rezsiátverés után alamizsnát osztana Orbán

A fogyasztóktól ellopott pénzből kampányol a kormány

2013 végén, a rezsicsökkentés utolsó elemének bejelentésekor 26 euró volt a földgáz jegyzésára az európai piacokon megawattóránként, jelenleg 17-18 euró környékén van. A beszerzési árak csökkenésének a fogyasztói árakban is tükröződniük kellene. Ehhez képest a Központi Statisztikai Hivatal szerint 1 m3 vezetékes gáz fogyasztói átlagára 2014-ben 104 Ft, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben 101 Ft volt. Csak 2016-ban 50 milliárd forint hasznot realizált a Magyar Földgázkereskedő, és a MET-céghálójában is évente több tízmilliárd forint tűnik el. A ma bejelentett egyszeri támogatás nem más mint a magyar emberek lenézése, akik tisztességes energiaárak helyett "királyi kegyként" a tőlük ellopott pénzből alamizsnát kapnak a jóságos miniszterelnök úrtól. Éveken át hazudták a rezsicsökkentést és most, hogy kiderültek az igazi árak, a megkárosítottak szemét pár ezer forinttal szúrják ki, mivel az elmúlt évek állami extraprofitját és feleslegesen magasan tartott gázárát nem tudja visszaadni Orbán Viktor.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja