2018. március 7., szerda 17:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - DK- Szolidaritás: Parragh tovább rontaná a szakképzés színvonalát

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján Parragh László elnök még nagyobb beleszólást kért a felnőttképzés átalakításába és a felsőoktatási gyakorlati képzőhelyek szervezésébe az ott megjelent miniszterelnöktől. Szemlátomást megriadt attól a lehetőségtől, hogy az MTA múlt héten kiadott, a kormányzat közoktatási és szakképzési koncepcióját alapjaiban elutasító állásfoglalása hatására legalábbis lelassul a szakképzés az ő szívének oly kedves lebutítása.

Az MKIK elnöke a munkaerő iránti jövőbeli igények kielégítését a felnőttképzésre bízná. Nem tudja, honnan is tudná, hogy a korszerű felnőttképzésnek éppen az az általános műveltség az alapja, amitől a kormány Parragh ihlette koncepciója oly sikeresen zárja el a fiatalokat.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás leszögezi: az elnök úr aggodalma merőben alaptalan. Az ország leszakadása ugyan nem állítható meg a betanított munkára és az összeszerelésre alapozva, ám a kormány számára ennél fontosabb az orbáni társadalom-átalakítási terv, ami a versenyképes tudást csak a felsőközéposztály gyermekei számára biztosítaná. Az új demokratikus kormány viszont szakít ezzel a koncepcióval és az oktatási rendszert a XXI. század követelményeihez igazítja.

Niedermüller Péter
alelnök, EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.