2018. március 7., szerda 19:35

A Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A nők munkaerőpiaci helyzetének javítását, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítását célzó projekt nyert 200 millió forint támogatást a Siklósi járásban. A "Magam Adom! – Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban" című program tervezett tevékenységeit és szolgáltatásait a Kisharsányban hamarosan megnyíló Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) koordinálja majd.

    – A Nő-Köz-Pont minden olyan nőt szeretne elérni, akinek valamilyen oknál fogva nehézséget okoz elhelyezkedni, illetve segítünk abban is, hogy hogyan lehet a családi és a munkahelyi feladatokat összeegyeztetni. Programjaink bárki számára elérhetőek lesznek, az érdeklődök egyéni tanácsadásért is felkereshetik majd a Nő-Köz-Pontot – mondta Balogh Ildikó projektvezető.

A 2020-ig tartó program keretében álláskeresési tanácsadással, vállalkozóvá válást segítő képzésekkel, munkaerőpiaci klub működtetésével, workshopokkal, munkaerőpiaci tanácsadással segítik a nők elhelyezkedését.

Legalább ötszázan részesülhetnek képzésben, fejlesztésben, felkészítésben és még ötszázan vehetnek igénybe például munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, munkavállalói ismeretek bővítését.

A projektet a Biztosítási Oktatási Intézet Fejlesztési Alapítvány Szakgimnázium a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvánnyal, a Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesülettel, valamint a Kisharsányért Közalapítvánnyal konzorciumban

     Kiadó: Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.