2018. március 8., csütörtök 09:42

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) -

Azonban annak ellenére, engedélyezett, állatkísérletek nélkül zajló tesztelési módszerek és embereken biztonságosan alkalmazható hatóanyagok állnak rendelkezésre, a világ nemzeteinek 80%-ban még mindig nincsenek szépségipari állatkísérleteket tiltó törvények. A Cruelty Free International becslése szerint szerte a világon még mindig évente több, mint félmillió állatot – nyulakat. egereket, tengerimalacokat és hörcsögöket – használnak kozmetikai tesztelésekben.
Vezető döntéshozók, befolyásos személyiségek, vállalatok és tudósok csatlakoztak most a Cruelty Free International-hez és írtak alá egy az EU vezetőihez és a tagállamok miniszterelnökeihez címzett levelet, hogy felszólítsák az EU-t, hogy befolyásának bevetésével segítsen véget vetni a kozmetikai állatkísérleteknek és segítsen végleg eltörölni az állatok kegyetlen és szükségtelen szenvedését az egész világon.

Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület