2018. március 8., csütörtök 09:43

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) -

    Michelle Thew, az Erőszakmentességért Világszervezet vezetője: “Öt évvel a teljes EUs kísérletezési és reklámozási tilalom bevezetése után itt az ideje, hogy tovább lépjünk. Az EU által vállalt vezetési szerep dícséretet érdemel. Most itt az ideje, hogy együttes erővel azon dolgozzunk, hogy nemzetközi szinten is véget vessünk a szépségipari állatkísérleteknek és felszámoljuk az állatok szükségtelen és kegyetlen szenvedését. Felszólítjuk az Európai Úniót, hogy vesse be a befolyását és szorgalmazza ennek a megvalósulását.

Pixie Geldof, modell, énekes és állatvédő: “Európai fiatalok egész generációja nő fel úgy, hogy az állatkísérletek nélkül kifejlesztett kozmetikai termékek jelentik a normát,  és nem pedig csak szűk körben érhetők el. Most eljött az idő, hogy az egész világra kiterjedő tilalom megvalósulhasson, hogy sehol ne szenvedjenek az állatok szükségtelen szépségipari kísérletek miatt. Pártfogóként támogatom a Cruelty Free International és a The Body Shop nagyszerű munkáját. Folytatnunk kell ezt a lendületet. Az ipar vállaljon iránymutatást, a fogyasztók követeljék meg a változást, a törvényhozók pedig vigyék véghez azt."
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.