2018. március 8., csütörtök 09:43

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) -

Az Európai Parlament várhatóan néhány héten belül szavaz arról, hogy az Únió tesz -e lépéseket a kozmetikai állatkísérletek globális betiltásának elősegítéséért.

2017-ben a Cruelty Free International és a The Body Shop közös kampányt indított el a szépségipari termékek és azok hatóanyagai állatokon való tesztelésének nemzetközi betiltásáért, mindenütt, egyszer és mindenkorra. Ez volt az állatkísérletek ellen valaha lebonyolított legelszántabb kampány, melynek célja, hogy 8 millió ember írja alá azt az ENSZ-hez címzett petíciót, amely felszólítja a szervezetet, hogy vezessen be nemzetközi egyezményt az állat-tesztelési gyakorlat betiltására [1].

KAPCSOLAT

További információ, képanyag és idézet megtekintéséhez keresse fel a Cruelty Free International médiahivatalát; email: media@crueltyfreeinternational.org vagy telefon:  +44 (0) 7850 510 955.

Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület