2018. március 8., csütörtök 10:38

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Megalakult a Nők Magyarországért Klub

Nők Magyarországért elnevezéssel női klub alakult Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kezdeményezésére. Az egyesületet polgári értékrendű, befolyással bíró nők alapították azért, hogy közösen gondolkodjanak és cselekedjenek a magyar kultúra, nemzeti identitás megőrzése és gazdagítása érdekében.

Nőnapon tartotta alakuló ülését a Nők Magyarországért Klub Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A klub 18, polgári értékrendű alapító tagja a művészet, a sport, a közélet, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről érkezik. Gondolataikat, célkitűzéseket a mellékelt alapítói nyilatkozatban fogalmazták meg.

Nők Magyarországért Klub
Nők Magyarországért, a magyar családokért

Nekünk, magyaroknak, nőknek és férfiaknak, a család jelenti azt az alapot, amely biztonságot nyújt a hétköznapok kihívásai és a történelem viharai során. Hitünk szerint dolgozunk azért, hogy a család a jövőben is megőrizze nélkülözhetetlenül fontos szerepét, hiszen az erős és egészséges nemzet biztonságot nyújtó, összetartó családokból áll.

Meggyőződésünk, hogy a női lét a hagyományos női feladatokon túl egy életstílus, gondolkodásmód, az élet sajátos, eltagadhatatlan része.

Törekszünk nőiségünk szellemi, lelki és érzelmi síkon történő legteljesebb megélésre, e mellett nyíltan kiállunk.

Az életet ajándéknak tekintjük, és a természet törvényeivel összhangban, biológiai nemünknek és életkorunknak megfelelően óvjuk és védelmezzük.

Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság