2018. március 8., csütörtök 11:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: A nőknek való hízelgés nem pótolja az érdekükben történő valós cselekvést

    A nemzetközi nőnapon szeretném felhívni Magyarország polgárainak figyelmét, hogy ez a nap továbbra sem igazi ünnepnap, mert ma is szinte ugyanazon elvekért küzdünk, amelyeket eleink egy bő évszázada megfogalmaztak. Azért tehát, hogy a nők által végzett munka becsülete ugyanaz legyen mint a férfiaké, a nők egyenlő arányban vehessenek részt az élet minden területén, kiváltképp a közéletben, és hogy a nők, illetve gyermekeink kapják meg mindazon védelmet és gondoskodást, ami kijár nekik.

A nők védelme azonban nem szorítható csupán önvédelemre. Nekünk, férfiaknak is elemi kötelességünk átérezni a nők  gyakori kiszolgáltatottságát, s dolgunk megtenni mindazt, amit nehéz helyzetekben önmagunkért megtennénk. S bár most főleg a nőkről beszélünk, a nemzetközi nőnap legyen alkalom arra, hogy felmutassuk szolidaritásunkat minden embertársunkkal, aki a nagyobb közösség oltalmát érdemli.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.