2018. március 8., csütörtök 12:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Lebénulnak-e a külföldi szavazóhelyiségek április 8-án? A Liberálisok közérdekű adatigényléssel fordulnak a Külügyminisztériumhoz

    A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz a külföldön élő magyarok szavazati joga miatt. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a külképviseleteken történő fennakadásmentes választásért.

A Liberálisok örömmel fogadták, hogy a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a jelentkezési határidő előtt négy héttel már kétszer annyian regisztráltak a külképviseleti névjegyzékbe, mint négy éve. Jó hír, hogy egyre több külföldön dolgozó, tanuló magyar állampolgár kíván élni demokratikus jogával és egyre többen akarnak részt venni az április 8-i választáson. Január elején azért indítottuk el a Szavazz haza! kampányunkat, hogy a külföldi magyarokat regisztrációra és az országgyűlési választásokon való részvételre buzdítsuk. Szeretnénk, ha az országot elhagyó magyarok nem csak a lábukkal szavaznának.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.