2018. március 8., csütörtök 12:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Lebénulnak-e a külföldi szavazóhelyiségek április 8-án? A Liberálisok közérdekű adatigényléssel fordulnak a Külügyminisztériumhoz

    A megnövekedett választói részvétel miatt különösen fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre, és ne bénuljon le a szavazás a legtöbb regisztrálttal bíró külképviseleteken. A Liberálisok a gördülékenyebb szavazásért a rendelkezésre álló szavazóhelyiségek listájának bővítése mellett azt is javasolták, hogy a külképviseleteken legyen kétnapos a választás lebonyolítása. Felvetéseinkre, javaslatainkra azonban annak ellenére sem érkezett válasz, hogy Áder János köztársasági elnök Trócsányi László igazságügyi miniszterhez továbbította a kéréseinket. Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. Azt akarjuk megtudni, hogy a kormány milyen intézkedésekkel akarja megkönnyíteni a külképviseleteken történő választást. A kormány tartozik annyival a hazájukból kivándorolni kényszerült választópolgároknak, hogy a megnövekedett választási hajlandóságnak megfelelően biztosítja a külföldön élők probléma nélküli választását.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.