2018. március 8., csütörtök 16:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Ungár Péter vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Láng Zsolttal szemben -

    Ungár Péter, az LMP képviselőjelöltje a budapesti 4. választókerületben a mai napon vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Láng Zsolttal, a második kerület fideszes polgármesterével szemben.

Lángról ugyanis az elmúlt években kiderült, hogy többek között olyan több mint százmillió forintot érő ingatlant épített, melyre a vagyonnyilatkozata alapján nem lett volna lehetősége. Az LMP álláspontja szerint méltatlan mindenki választott pozíció betöltésére, aki nem tud elszámolni a vagyonával, ezért Láng Zsolt esetében is tiszta vizet kell önteni a pohárba. Láng Zsolt erre magától nem volt hajlandó, ezért kezdeményez az LMP képviselőjelöltje vagyonosodási vizsgálatot.

Láng Zsolt néhány évvel ezelőtt egy több mint százmillió forintos családi házat épített a második kerültben, ráadásul több tízmillió forint megtakarításra is szert tett, miközben az azt megelőző években vagyonnyilatkozata szerint alig 29 millió forintot.

Az LMP már évek óta próbálja elérni, hogy a semmit nem érő vagyonnyilatkozati rendszer helyett a politikusoknak évente kötelező vagyonosodási vizsgálaton kelljen átesnie. A Fidesz ezt a javaslatot minden egyes alkalommal lesöpörte a javaslatunkat, ezzel bizonyítva, hogy takargatnivalójuk van. Ezért nincs más lehetőségünk, mint az olyan kirívó esetekben, mint amilyen Láng Zsolté egyenként kezdeményezünk vagyonosodási vizsgálatot.

Ungár Péter,
országgyűlési képviselőjelölt

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.