2018. március 12., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 12., hétfő (OS) - Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák belügyekbe

    Tiszteletet érdemel a szlovák civil társadalom, amely tömegtüntetésekkel fejezte ki felháborodását és ezzel elérte, hogy a nyomozásban feltűnően tétlenkedő belügyminisztert elmozdítsák hivatalából. A Liberálisok szolidárisak a tiltakozó szlovák társadalommal, támogatják célkitűzéseiket a közélet megtisztítására és felhívják a figyelmet, hogy a korrupció és a maffiaszerű működés sajnos nem csak Szlovákiában, de Magyarországon is tapasztalható. Elítéljük a magyar miniszterelnök érzéketlen és sértő nyilatkozatát, és egyetértünk Petőcz Kálmán szlovákiai magyar diplomata nyílt levelével, miszerint Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák társadalom belügyeibe.

A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort - vagy ha ő kontrollálhatatlanná vált, akkor az őt körülvevőket -, hogy fejezze be a teljesen alaptalan félelemkeltést, riogatást és uszítást Soros György ellen, és ne próbáljon meg konfliktust generálni a szomszédos országunkkal. Nincs az a belpolitikai érdek, amely indokolná, hogy a miniszterelnök megsértse egy - a tényfeltáró munkája miatt - meggyilkolt újságíró emlékét, és mindazokat, köztük a szlovákiai magyarságot, akik a közélet megtisztításáért küzdenek.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.