2018. március 13., kedd 11:37

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - Szanyi Tibor: "a nőügyekkel való nem foglalkozás" ideje lejárt

    Az Európai Parlament képviselői a tegnapi strasbourgi plenáris ülés során a nők és lányok ellen elkövetett erőszakkal szembeni küzdelemről és az Isztambuli Egyezmény uniós tagállamok általi megerősítéséről vitáztak.

"Amikor a statisztikák azt mutatják, hogy minden ötödik nőt bántalmaz a férje, vagyis minden ötödik családban erőszakban nőnek fel a gyermekek, illetve amikor minden negyedik állapotos nő fizikai és szexuális bántalmazásnak van kitéve, a politikai tétlenség semmivel sem magyarázható" – jelentette ki Szanyi Tibor szocialista politikus.  

"Az Isztambuli Egyezmény egy igen hatékony eszköz lehetne a tagállamok kezében a helyzet javítására, hiszen az egyezmény ratifikálása a nők elleni erőszak számos formájának kriminalizálását jelentené, kötelezné a nemzeti hatóságokat olyan jogszabályok meghozatalára, amelyek proaktívan járulnának hozzá az erőszak megelőzéséhez, illetve nagyobb védelmet biztosítana az áldozatok, túlélők számára" – emlékeztetett az EP-képviselő.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.