2018. március 13., kedd 15:25

A Miniszterelnökség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - "A megemlékezéseknek hatalmas közösségmegtartó ereje van" – Világszerte megünnepli a helyi magyarság március 15-ét.

    A svájci Genfben 25 éve a Genfi Magyar Egyesület szervezi az ökumenikus istentisztelettel egybekötött megemlékezést, a kanadai Wellandban pedig több mint 50 éve hasonló műsorral ünneplik március 15-ét.

A magyar közösségek mindenhol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a gyermekekkel és fiatalokkal is megismertessék a magyar történelem ezen fontos szakaszát. A magyar tanítási nyelvű iskolákban mindenhol felidézik az eseményeket, ahol pedig nem működik ilyen, mint például a kárpátaljai Nagybocskón, a fiatalok a Vasárnapi Iskolai tanárainak segítségével készülnek az ünnepre. A fiatalok részt vesznek az ünnepi műsorokban, akkor is, ha úgy, mint például Kanadában, az ott született második, sőt harmadik generációhoz tartoznak.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.