2018. március 13., kedd 18:18

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - Szanyi Tibor: A 2020 utáni többéves pénzügyi keret az okos befektetések és a saját források növelése felé kell, hogy mozduljon

    Keddi plenáris ülésükön az európai parlamenti képviselők a 2020 utáni többéves pénzügyi keretről és az európai uniós saját források rendszerének reformjáról vitáztak.

A többéves pénzügyi keret határozza meg, hogy az EU összességében, illetve a különböző tevékenységi területekre külön-külön évente mekkora összeget használhat fel a 7 éves keret során. A keret célja, hogy megkönnyítse az EU éves költségvetésének az elfogadását, meghatározza a politikai prioritásokat, illetve hogy biztosítsa a költségvetési fegyelmet az EU-ban, valamint, hogy fokozza az Unió pénzügyeinek a kiszámíthatóságát.

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő elmondta, hogy "a következő többéves pénzügyi keretről illetve az EU saját forrásai rendszerének reformjáról szóló vita eredményének nem kisebb a tétje, mint hogy képes lesz-e Európa érdemben válaszolni az európai polgárok problémáira vagy az euro-szkeptikus, populista politikai erők által festett kép erősödik meg az EU-ról."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.