2018. március 13., kedd 18:21

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 13., kedd (OS) - Elfogadta az Európai Parlament az Ujhelyi-jelentést

    Kilencvenöt százalékos többséggel fogadta el az Európai Parlament mai, strasbourgi plenáris ülése Ujhelyi István szocialista EP-képviselő jelentését az intelligens közlekedési rendszerekről. Az úgynevezett C-ITS jelentésnek köszönhetően már 2019-től minden új járműben kötelezően benne kell lennie azoknak az alapszolgáltatásoknak, amelyek - az egymással kommunikáló gépjárművek és közlekedési eszközök révén - megkönnyítik, biztonságosabbá és fenntarthatóvá teszik a közlekedést.
Az Ujhelyi István által készített és végigtárgyalt jelentés azért történelmi pont a közlekedés automatizálásában, mert a kommunikációs és közlekedési operációs rendszerek fejlődése rendkívül felgyorsult, az európai szabályozás pedig nem rendezte korábban az érdekfeszültségeket és kötelezettségeket. Komoly elismerés és siker, hogy egy magyar EP-képviselő kapta ezt a feladatot.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.