2018. március 14., szerda 15:02

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) -

    A Jedlik Ányos-díj 2018. évi kitüntetettjei:        

Juhász Márton - A Now Technologies Zrt. alapítója, fejlesztő, feltaláló. Olyan innovatív megoldásokat kutat, gyógyászati és orvosi segédeszközöket fejleszt, amelyek segítségével a rászorulók élhetőbb életet élnek, ehhez intelligens eszközöket kapnak. A mozgáskorlátozottaknak nyújt segítséget a feltaláló fejlesztése, a GyroSet, kerekesszék-irányító rendszer. Segítségével a nyaktól lefelé mozgásképtelen emberek a fejük mozgatásával tudják vezérelni a közlekedésüket, illetve a kommunikációjukat.

Dr. Kemény Lajos - Egyetemi tanár,  az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika vezetője. Tudományos munkássága a bőr immunrendszerére, a gyulladásos bőrbetegségek patogenézisére, a fotodermatológiára irányul. Közel száz kutatási és ipari projekt megvalósítója. Szakmai megbízatásai: a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke volt, jelenleg a Magyar Immunológiai Társaság elnöke, az European Academy of Dermatology and Venerology vezetőségi tagja.

     Kiadó: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.