2018. március 14., szerda 18:33

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OS) - Március 15-e ünnepe Lendván

Magyarország Kormányának értékei és célkitűzései sokban megegyeznek azokkal, amelyeket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tűzött zászlajára – mondta Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Lendván, ahol a szlovéniai magyarokkal együtt ünnepelt az 1848. március 15-i győztes forradalom 170. évfordulóján. Az ezeresztendős magyarság történelmében vannak olyan igazodási pontok – mint az ilyen 1848 is –, amelyek mindenkor segítenek számunkra eligazodni a történelem országútján. Különösen is fontos ezt tudatosítanunk napjainkban itt a Kárpát-medencében is, a XXI. század harmadik évtizedének küszöbén, amikor Európa és benne Hazánk jövőjét is nagymértékben befolyásoló, kétféle nézet csap össze és állít bennünket, magyarokat is válaszút elé.
     Kiadó: Miniszterelnökség