2018. március 17., szombat 10:46

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 17., szombat (OS) - Felavatták Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolónője új emléktábláját New York-ban.

    dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, március 16-án felavatta Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolónője tiszteletére újonnan emelt emléktáblát az Egyesült Államokban, New York-ban.

A helyettes államtitkár beszédében jelezte: az ezer éves magyar történelem nem egyszer bizonyította, hogy Magyarországért és a magyar szabadságért nemcsak a férfiak küzdöttek vitézül, hanem leány és női honfitársaink is példamutató hősiességet tanúsítva, harcoltak egy szebb és jobb jövő reményében. Dr. Latorcai Csaba példaként említette- Kossuth Zsuzsanna mellett- az egri nők és asszonyok heroikus küzdelmét az oszmán-török ostrommal szemben, illetve az 1956-os forradalom- és szabadságharcban részt vevő hölgyek bátor szerepét.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar Kormány kiemelt nemzeti ügynek tartja a diaszpórában élő magyar honfitársaink támogatását, 2010 óta, a nemzetpolitikai célokra fordított támogatások több mint tízszeresére nőttek. A helyettes államtitkár jelezte, a Kormány jövőben bővíteni kívánja a diaszpórában élő világ magyarság ösztöndíjprogramjait.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.