2018. március 17., szombat 10:46

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 17., szombat (OS) - Felavatták Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolónője új emléktábláját New York-ban.

    Dr. Latorcai Csaba kiemelte, hogy a Kormány hatásos nemzetpolitikai munkájának köszönhetően, több mint egymillióra nőtt a honosított, határainkon kívül élő magyarok száma, így ők- hosszú idő után- közjogilag újra a magyar nemzet részévé váltak. Ugyanakkor a Miniszterelnökség helyettes államtitkára megjegyezte, a Kormány a külgazdasági és külpolitika terén is sikereket ért el, amelynek egyik meghatározó etapja az erősödő magyar- amerikai politikai és gazdasági kapcsolat bővítése és mélyítése.  

Dr. Latorcai Csaba beszédében továbbá kiemelte, hogy Magyarország Kormánya örökségként tekint Kossuth Zsuzsanna tevékenységére. Méltó, hogy tisztességes körülmények között aludja örök álmát, az új emléktábla pedig, hirdesse az önfeláldozó hazaszeretet dicsőségét.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára zárszavában hangsúlyozta: Kossuth Zsuzsanna bátorsága legyen példa és erő küzdelmeinkben annál is inkább, mert az elmúlt évszázadok magyar szabadságharcai, melyeket mindig magányosan kellett megvívnunk, megmutatták a világnak, amit Széchenyi István, a "legnagyobb magyar" is vallott: "Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen."

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.