2018. március 18., vasárnap 10:50

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 18., vasárnap (OS) - A haza nem lehet Európa ellenzékében!

    Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető a következő két napban a meghívásomra Brüsszelben tárgyal, ahol az Európai Bizottság több biztosával, az Európa-párti progresszív politikai erők vezetőivel, helyi civil magyar szakértőkkel és a Brüsszelben élő magyarokkal is találkoznak majd. Az MSZP-Párbeszéd szövetség értékvállalása világos: olyan Európára van szükség, amely szolidáris, együttműködő és erős. Ehhez az Unió bölcs reformjára, a szociális Európa megteremtésére, a haladó tagországok belső magjához való csatlakozásra, az EU immunrendszerének megerősítésére van szükség.
Orbánisztán vagy Európa – erről kell majd döntenie áprilisban a választóknak. Immár világosan kikristályosodtak a vállalások és világnézetek: Orbán Viktor legutóbbi beszédében is egyértelművé tette, hogy háborút hirdetett az európai közösség ellen. Számára az Európai Unió egy legyőzendő és üldözendő ellenség, a felvilágosult nyugati tagországokban pedig nem szövetségest és partnert lát, hanem egy zavaros világ-összeesküvés amúgy is pusztulás előtt álló csatlósait. A Fidesz európai politikája végtelenül sunyi, mert míg látványháborúznak az Unióval, a hozzánk érkező uniós források jelentős részét nem az ország javára, hanem saját, személyes gazdagodásukra fordítják.  
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.