2018. március 20., kedd 19:18

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 20., kedd (OS) -

    Nem "vakrepülés", hanem konstruktív tárgyalássorozat zajlik a taxisokkal
Az országgyűlési választások előtti kampányidőszak vége felé némelyek elérkezettnek látják az időt, hogy pártpolitikai hovatartozásukat hosszú és zavaros szakcikkek megírásával, vagy éppen – ahogy azt az Európai Taxis Egyesület elnöke tette – demonstráció megtartásáról szóló Facebook bejegyzések közzétételével bizonyítsák.
A hvg.hu hírportálon ma Kis Miklós tollából Taxitarifa-emelés: A vakrepülés folytatódik, ami sem a sofőröknek, sem az utasoknak nem jó címmel megjelent írással kapcsolatban ismételten rögzíteni kívánom, hogy "a Fővárosnak nem kitűzött célja a tarifaemelés, de ha a taxisok egyértelmű többsége annak módjával és mértékével egyetért, és azt a BKIK-val közösen kezdeményezi, nem fogja meggátolni." Idézőjelek közé az általam korábban jegyzett közlemény szavai így tehetők, és semmiképpen sem azon a módon, ahogy az újságíró azt tette.
A fix tarifarendszer bevezetését 2013-ban a taxis szolgáltatást végző vállalkozások és a fuvarszervezők közösen kérték a Fővárostól. Mi ennek fejében a szolgáltatás minőségét érintő fejlesztéseket kértünk, az autókra vonatkozó szigorúbb minőségi feltételeket szabtunk meg, és egységes, letisztult arculati megjelenést írtunk elő a rendeletünkben.
     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.