2018. március 21., szerda 12:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 21., szerda (OS) - DK-Szolidaritás: A Fidesz vezetőinek jövedelme fontosabb szempont a nemzetbiztonságnál

    Négy éve működik Magyarországon a letelepedési-kötvény program. A húszezer jelentkezőből mindössze húsz igénylőt és 44 hozzátartozót szűrtek ki nemzetbiztonsági vagy közbiztonsági okból a magyar hatóságok.

A Demokratikus Koalíció kételkedik abban, hogy csupa feddhetetlen ember vásárolt letelepedési engedélyt fejenként 300 ezer euróért. Megbízható európai becslések szerint a magyar hatóságok a könnyű kézzel osztogatott állampolgársággal és a kiadott letelepedési engedélyekkel mintegy 5000 bűnözőt – köztük terroristákat, emberkereskedőket, drogterjesztőket – engedtek be az EU területére. Inkább gyanítható, hogy az átvilágítások politikai megrendelésre felszínesek voltak, hiszen ezen a bizniszen a Fideszes oligarchák tíz- és százmilliárdokat kerestek.

Az új, demokratikus kormány véget vet a letelepedési kötvény üzletnek, amely a Fidesz vezetőinek mesés jövedelmet hozott, az országnak viszont súlyos anyagi veszteséget okozott. A kiadott letelepedési engedélyeket nemzetbiztonsági szempontból fölülvizsgáltatja, az engedélyt a kockázatot jelentő személyektől visszavonja, a főkolomposok pedig a törvény előtt fognak felelni tetteikért.

dr. Vadai Ágnes
alelnök, országgyűlési képviselő DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.