2018. március 22., csütörtök 15:38

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. március 22., csütörtök (OS) - A Jobbik magyarázatot követel Pálffy Ilonától

    Az elmúlt napokban számos külföldön élő magyar jelezte, hogy Orbán Viktor főtanácsadója, Bakondi György fideszes e-mail címéről kapott 60 millió migránssal riogató és a Fidesz-KDNP mellett kampányoló e-mailt. Mindez azt követően történt, hogy kérték a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket, amelynek során regisztrálták címüket is. Az érintettek elmondása szerint azonban a Fidesznek semmilyen módon adták meg adataikat, nem hatalmazták fel őket a kapcsolattartásra. A kormánypárt megkeresései így felvetik a jogszabálysértés gyanúját.

A Jobbik magyarázatot követel Pálffy Ilona egykori fideszes helyettes államtitkártól, a választások lebonyolításáért és a regisztráció során megadott e-mail címek kezelésért felelős Nemzeti Választási Iroda elnökétől! A külképviseleti névjegyzékbe vétel során megadott e-mail címek hogyan kerülhettek a Fidesz birtokába? Lehetséges-e, hogy valamilyen kémprogram segítségével szerezték meg azokat? Ebben az esetben felmerülhet-e a választási eljárás további manipulálása, a választás eredményének befolyásolása? Juthatott-e más, illegális úton a párt birtokába az adatbázis? Kiadta-e az NVI ezeket az adatokat bármilyen módon a Fidesznek, vagy bármely más pártnak, magánszemélynek?

A választások tisztaságának garantálása érdekében a Jobbik mielőbbi választ vár az NVI elnökétől!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.