2018. március 22., csütörtök 16:34

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. március 22., csütörtök (OS) - A Momentum kifogást nyújt be Orbán óvodalátogatása miatt

A tegnapi nap folyamán Orbán Viktor ellátogatott egy óvodába, ahol az oda járó gyermekeket használta propaganda célokra. Szülői engedély nélkül készítettek közös fotót, videót a látogatásról.

Majd a mai nap folyamán ismét közzétett a miniszterelnök egy videót, ‘Váratlan látogatás’ címmel. Váratlan látogatás, vagyis valószínűleg ismét nem volt szülői hozzájárulás erre vonatkozóan.

A Momentum ezért kifogást nyújtott be, melyben bírság kiszabását kérjük, hiszen Orbán már kétszer zaklatott óvodásokat. Ismétlődő jogsértések esetén - hasonlóan a plakátjainkat kétszer leszedő kecskeméti buszpályaudvar esetéhez - a választási bizottságok gyakorlata szerint indokolt a bírság kiszabása.

“Felháborító az a politikai pedofília, amit a miniszterelnök megenged magának. A gyerekeket azért küldik a szüleik az óvodába, hogy vigyázzanak rájuk és tanítsák őket. Az óvodának nem az a célja, hogy ott a gyerekeket a politikusok kampányeszközként használhassák fel, mint egy villanyoszlopra helyezett plakátot" - kommentálta a kifogást Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja.

Kiadó: Momentum Mozgalom