2018. március 26., hétfő 12:38

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) -

    Szigetvári Viktor: A hatalmával visszaélő Handó Tünde mondjon le az OBH elnöki pozíciójáról!

Szigetvári Viktor lemondásra szólítja fel Handó Tündét, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökét miután a bíróság is kimondta, hogy egyértelműen visszaélt hatalmával. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz az igazságszolgáltatás maradék függetlenségének bedarálására készül. Ezért is fog Orbán Viktor és illiberális rezsimje április 8-án megbukni.

Handó Tünde az OBH elnökeként egyértelműen visszaélt a jogkörével - ezt mondta ki a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mai, elsőfokú döntésében. Handó Tüdét a Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetőbírója perelte be, amiért a bírósági vezetők kinevezésekor visszaél a hatásköreivel, és csak azt nevezi ki vezetőnek, akit akar.

Szigetvári Viktor szerint az elnyomó és szabadságot korlátozó Orbán-rezsim Handó Tünde felhasználásával elkezdte lépéseit a putyinizálódás felé. Az is nyilvánvalóan látszik hogy a Fidesznek ez nem elég, az igazságszolgáltatás maradék függetlenségének bedarálására készül. A bíróságoknak és a bíróknak egyetlen feladatot szán a Orbán-kormány: hogy eltussolja a fideszes lopásokat, választási csalásokat.
Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja Handó Tündét, hogy miután bebizonyosodott: visszaélt a jogkörével, azonnal mondjon le az OBH elnöki pozíciójáról.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.