2018. március 26., hétfő 12:38

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Újabb arab szál Orbánék gazdagodásában -

    A Magyar Nemzet mai cikkéből az vált ismertté, hogy az elmúlt években 3-4 milliárd euró, vagyis 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra. A pénz – az amerikai nyomozó szervek gyanúja szerint – a nyertes uniós pályázatok "alkotmányos költsége", a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék. Az FBI-nak az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel.

Az elmúlt két évben számtalan alkalommal próbáltam megtudni a magyar kormányszervektől, hogy az Orbán Viktorhoz szoros személyes szálakkal kapcsolódó, az FBI által szintén körözött Ghaith Pharaon Magyarországra bejutása és itteni üzleti tevékenysége miért volt olyan fontos a kormányzati szereplőknek és személyesen a miniszterelnöknek. Lehet, hogy nem csak a százmilliós nagyságrendű közös üzletek tették olyan fontossá Pharaon személyét az Orbán-klánnak és a kormánypárti köröknek, hanem valamilyen különleges tudása? Talán azért nevezte Orbán Viktor “professzornak" Pharaont, mert tényleg nagyon értett valamihez? És ez a valami a korrupcióból és más törvénytelen forrásokból származó pénzek tisztára mosása volt?

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.