2018. március 26., hétfő 12:47

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Közös nyilatkozatot írt alá 2018. március 23-án, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vándorgyűlésén, Tatán az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Gyógyszerészi Kamara a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezdeményezésére. A Minisztériumot dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, a Kamarát dr. Hankó Zoltán elnök, a Kabinetirodát pedig Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott képviselte.

A nyilatkozat célja a gyógyszerellátás szereplőinek az egészségügyi kormányzattal történő egyetértése, amely magában foglalja a gyógyszerre szoruló betegek megfelelő minőségű gyógyszerekkel való ellátását, a terápiás döntések támogatását, a gyógyszerek helyes alkalmazásához szükséges szakértő tájékoztatás nyújtását, a betegek terápiájának segítését, valamint részvételt a lakosság egészséges életmódra nevelésében.

Az aláírás előtti beszédében dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár visszatekintett az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseire, és kiemelte a kormányzat egyik legfontosabb célját a gyógyszertárak magyar kézben tartását, illetve a gyógyszerészi többségi tulajdonlásnak a megvalósítását. Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzatnak is szüksége van a gyógyszerészekre a betegek jobb ellátása, és a gyógyszerbiztonság növelése érdekében.

Kiadó: Magyar Gyógyszerész Kamara