2018. március 26., hétfő 12:47

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Közös nyilatkozatot írt alá 2018. március 23-án, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vándorgyűlésén, Tatán az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Gyógyszerészi Kamara a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezdeményezésére. A Minisztériumot dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, a Kamarát dr. Hankó Zoltán elnök, a Kabinetirodát pedig Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott képviselte.

    A nyilatkozat célja a gyógyszerellátás szereplőinek az egészségügyi kormányzattal történő egyetértése, amely magában foglalja a gyógyszerre szoruló betegek megfelelő minőségű gyógyszerekkel való ellátását, a terápiás döntések támogatását, a gyógyszerek helyes alkalmazásához szükséges szakértő tájékoztatás nyújtását, a betegek terápiájának segítését, valamint részvételt a lakosság egészséges életmódra nevelésében.

Az aláírás előtti beszédében dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár visszatekintett az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseire, és kiemelte a kormányzat egyik legfontosabb célját a gyógyszertárak magyar kézben tartását, illetve a gyógyszerészi többségi tulajdonlásnak a megvalósítását. Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzatnak is szüksége van a gyógyszerészekre a betegek jobb ellátása, és a gyógyszerbiztonság növelése érdekében.


     Kiadó: Magyar Gyógyszerész Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.